Jouw wellness beleving

Wellness

Laat jezelf in de watten leggen tijdens jouw vakantie in één van de luxe jacuzzihuisjes. Ontdek snel welke wellness faciliteiten er allemaal zijn.

1. Buitenjacuzzi - Wellness in de Achterhoek

De buitenjacuzzi staat alle jaargetijden van het jaar 24 uur per dag voor je klaar. Een unieke beleving, wanneer je maar wilt. Voordat jij aankomt, vullen wij de jacuzzi al met vers schoon water en verwarmen we de jacuzzi® tot maximaal 40 graden.

In de ochtend geniet je in de jacuzzi van de opkomende zon. ‘s Avonds kijk je in de verlichte jacuzzi® naar de sterren aan de hemel in bruisend en masserend water. De jacuzzi is verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter. Je hele lichaam, je rug en je schouders voelen ontspannen door de patenteerde hydromassage stralen. De jacuzzi staat in je eigen tuin, geheel privé.

In de jacuzzi kun je heerlijk genieten van de rust, de vogels die fluiten en het fantastische weidse landelijke uitzicht. 

Badderen in een jacuzzi is goed voor de gezondheid. Zo stimuleert het je bloedsomloop, waardoor zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door je lichaam worden getransporteerd. Daarnaast werkt een sessie in een jacuzzi ook stressverlagend en ontspannend. Minder stress betekent dat kleine lichamelijke klachten die hierdoor zijn ontstaan ook afnemen. Ook zorgt dit vaak voor een betere nachtrust.

Al met al is een jacuzzi niet alleen een heerlijke manier om te ontspannen, maar is het dus ook goed voor je gezondheid.

Alles over de Jacuzzi®

  • Het buitengevoel (beleving) of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt.
  • Af en toe komt er een schaapje voorbij gelopen.
  • Heerlijk warm water tot maximaal 40 graden (vers gevuld)
  • 24 uur per dag tot jouw beschikking. (‘s avonds is de jacuzzi verlicht)
  • Vanuit jouw eigen terras zo de jacuzzi in, alles geheel privé.

2. Finse Sauna - Wellness in de Achterhoek

Alle vakantiehuisjes hebben een Finse sauna. Bij een Finse sauna is de temperatuur is maximaal 90 graden. Het verschil met bijvoorbeeld een infraroodsauna is dat een infraroodsauna maar maximaal 60 graden. De sauna heeft 2 ligbanken en biedt plaats voor 5 á 6 personen. Je kunt de sauna gebruiken als traditionele sauna of als Turks stoombad.

Kleurentherapie in de Finse sauna

 In de huisjes Korenbloem en Klaproos heeft de sauna een sterrenhemel. Die kun je inzetten voor kleurentherapie.  

3. Turks stoombad - Wellness in de Achterhoek

De sauna die je in ieder huisje aantreft, kun je ook gebruiken als Turks stoombad. De invloed van het stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid reinigt, het stimuleert de doorbloeding van de huid en verbetert de functie van hart en bloedvaten. Het verschil tussen een sauna en een Turks stoombad is dat er bij een Turks Stoombad een temperatuur rond de 45 graden is en een luchtvochtigheid van 80%-100%. Bij een sauna is de temperatuur hoog (60 tot 90 graden) en de vochtigheid laag. Het nemen van een Turks Stoombad is gezond en ontspannend.

Hoe gebruik je het Turks stoombad?

Je kunt de sauna gebruiken als Turks Stoombad door water op de oven te gieten en een heerlijke geur zoals Eucalyptus toe te voegen. In alle huisjes vind je een Turks Stoombad.

Vakantiehuisje met jacuzzi in de achterhoek korenbloem badkamer 2 683x1024

4. Whirlpool/bubbelbad

Heerlijk baden in jouw eigen duowhirlpool. De ontspannende effecten van een whirlpool maken dat je je na een bruisend massage bad (heerlijk gevuld met lekker ruikende badschuim of badolie ) weer helemaal als herboren voelt. Krachtige waterstralen masseren je lichaam, verwennen je huid in het bruisbad en zorgen tevens voor het sterker en soepeler maken van je spieren. Je badkamer is een privé whirlpool met je eigen lounge bruisbad voor optimaal relaxen. Geurkaarsjes en een lekker glas erbij en lichaam en geest komen weer helemaal in balans.

Een bubbelbad is ook heel leuk voor kinderen. Zie je jezelf al vanuit je eigen sauna naar de kinderen kijken die in het bubbelbad spelen?

Jacuzzihuisje in de natuur jasmijn 28

5. Stoomdouche

Stoom heeft een helende en ontspannende werking voor lichaam en geest. Pulserende waterstralen ( de jets ) zorgen ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en dat je je spieren los en soepel maakt. Heerlijk dus na een drukke dag of gewoon om eens lekker te ontspannen. Ook zorgt een stoomdouche voor veel verlichting als je pijnlijke botten of gewrichten hebt. Bij verkoudheid maakt stoom je luchtwegen weer open, zodat je makkelijker kunt ademen. Heerlijk stomen en douchen tegelijk.

Huisje Korenbloem en huisje Klaproos hebben een 1 persoonsstoomcabine. Huisje Lavendel en huisje Jasmijn hebben een 2 persoonsstoomcabine.